FAQ Car Wrapping

Algemene vragen over Car Wrapping

Kan een wrap over schade heen geplakt worden?

Het kan natuurlijk niet op lak dat los aan het laten is of wat aan het afbladderen is. Want juist daar moet de wrapfolie aan hechten. Tijdens de montage moeten we de wrapfolie regelmatig aandrukken en weer loshalen. Als de onderliggende laklaag dan meekomt, is het niet meer te gebruiken en plakt het niet meer.

Hoe lang blijft een wrap zitten?

Gelukkig plakken wij met heel goede materialen en zijn we ervaren! 

Als we klaar zijn met het wrappen van uw wagen, dan zal de wrap onder normaal gebruik en bij normale omstandigheden jaren blijven zitten. Als u de wagen netjes wast en niet met de hogedrukreiniger heel dichtbij komt en uit de buurt van de randen blijft zal er niets gebeuren met uw wrap. 

Dus vrees niet, u gaat jaren en jaren plezier van uw wrap krijgen! 

Zit er garantie op de kleuren?

De garantie op de kleuren nemen wij over van de fabrikant van de wrapfolie.

Wij werken enkel met de topmerken Avery en 3M.

Garantie voor zwart en wit is 8 jaar.

Metallic kleuren 4 jaar en speciale folies specials 3 jaar.
(bij verticaal gebruik en onder normale omstandigheden mits de wrap netjes onderhouden blijft)

Houdt het steenslag tegen?

Een beetje. Het is niet hetzelfde als een Paint Protect Folie (PPF), dat speciaal voor het voorkomen van steenslag bedoeld is. Maar het houdt wel iets tegen natuurlijk. Er zit immers een laagje wrapfolie op uw auto en daar zal de steenslag toch echt eerst doorheen moeten voordat het de lak kan beschadigen.

Dus ja, het werkt zeker wel een beetje tegen steenslag, maar is niet zo effectief (maar wel véél goedkoper) dan PPF folie.

Plakt een wrap overal op?

Nee, zeer zeker niet. De ondergrond moet hard, glad en niet poreus zijn.

Dus op gespoten delen is zeer goed te wrappen. Maar op ongespoten delen zoals diverse kunststof onderdelen van auto’s blijft het jammer genoeg gewoonweg niet zitten. Denk daarbij aan ongespoten spiegelkapjes, ongespoten (die zwarte) bumpers, wielbakverbreders en dergelijke.

Simpelweg alle ongespoten delen van een auto die van dat zwarte, grijze of bruine kunststof zijn lukken niet.

Kan een wrap mijn auto beschadigen?

Het aanbrengen van speciale car wrapping folie beschadigd de autolak niet. Maar.. hou er wel rekening mee dat als u al steenslag heeft, of beschadigingen en roestplekken op het lakwerk van de auto, het kan zijn dat wanneer de wrapping folie wordt verwijderd, er loszittende lak mee wordt getrokken.

Panther Car Performance is hier niet verantwoordelijk voor.

Is een wrap gemakkelijk te verwijderen?

Ja. De wrapping folie die wij gebruiken is van hoge kwaliteit en kan binnen 5 jaar na het aanbrengen ervan vrij eenvoudig worden verwijderd. 

Kan ik ook een gedeelte van mijn auto laten wrappen?

Car wrapping werkt het allerbeste als de hele auto wordt gewrapt, maar u kunt er ook voor kiezen om een gedeelte te laten doen, bijvoorbeeld alleen het dak, de deuren of de motorkap. 

Wat is zo goed aan car wrapping t.o.v spuiten?

Kan verwijderd worden, makkelijk in onderhoud, is kleurvast, extra bescherming, snel, meer kleuropties, makkelijker bij te werken na schade, eindeloze mogelijkheden. 

Is mijn car wrap duurzaam in alle weersomstandigheden?

Ja. Onze car wrap materialen zijn gemaakt en getest om de normale weerselementen te weerstaan. Je kunt het uiterlijk en de levensduur van car wraps helpen te beschermen door de auto regelmatig grondig schoon te maken.